Nem az a 10 levél fog visszhangot és felháborodást kiváltani, amit megfelelően és jogosan írnak meg a megírói, hanem az az egy, amit nem.
Az ilyen levelekhez szükséges a megfelelő jogi (+ sok esetben a műszaki) háttér ismerete és a megfelelő fogalmazás, stílus.
Tudok olyan járőröket, akikre ez a kettő egyszerre nem teljesül, és még a bennói pedagógia is kevés lesz arra, hogy elsajátítsák.

Samat


2009/4/13 Bennó <benno79@freemail.hu>
Nem hinném, hogy az ilyesmivel foglalkozó vajmi kevés járőr kategóriája kimerítené a "mindenki" fogalmát... Nosza, meg kell tanítani nekik, hogy jó. Ha tetszik, ez legyen a némi központosítás. A WP-ben sokkal veszélyesebb foglalatosságokat is akárki űzhet... :P Mi lehet a legnagyobb vész? Rossz helyre megy egy ilyen, amire azt a választ kapjuk, hogy nem úgy van, ahogy gondoltuk. Nem hinném, hogy tömeges levelezéstől kellene tartani... Meg kell ismertetni a járőrökkel a lehetőséget.
 
B.


From: wikihu-l-bounces@lists.wikimedia.org [mailto:wikihu-l-bounces@lists.wikimedia.org] On Behalf Of Samat
Sent: Sunday, April 12, 2009 11:46 PM

To: A magyar Wikipédia levelezőlistája
Subject: Re: [Wikihu-l]Fwd: Wikipédia vicces (és egyben komoly) - [[Sajóbábony]]

Szerintem hatásosabb "céges jellegű" címről írni az ilyen leveleket.
Most már Gergő is tud ...@wikimedia.org formájú e-mail címről írni.
(Erről jut eszembe: üdv az OTRS-ben! :))

Azt viszont nem tartom jó ötletnek, hogy mindenki felszólító leveleket küldözgessen, aki úgy gondolja, hogy valami nincsen rendben.
Jobb ezt kissé központosítani.

Samat