Poštovani,
 
Zovem se Beata Boža. Direktor sam preduzeća Proverbum d.o.o. za prevođenje, usluge i zastupanje iz Novog Sada. Želela bih ovim putem ukratko da predstavim Proverbum d.o.o. i predložim saradnju po pitanju prevodilačkih usluga ukoliko za to postoji mogućnost.
 
Preduzeće Proverbum d.o.o. osnovano je 2003. godine u Novom Sadu. Osnovali su ga mladi ljudi u cilju obezbeđivanja organizovanog procesa pismenog prevođenja i na našim prostorima. Organizacija procesa prevođenja zasnovana je na timskom radu prevodilaca u jednom od najsavremenijih alata za prevođenje Trados LSP 6.5 (www.trados.com) čiju licencu Proverbum d.o.o. poseduje od početka rada. Osnovni cilj organizovanog procesa prevođenja jeste postizanje doslednosti i visokog kvaliteta pismenog prevoda. Upravo specifična organizacija po ugledu na evropske tokove omogućila je našem preduzeću saradnju sa renomiranim firmama u inostranstvu (SAP AG, Nemačka - www.sap.com ; Visiongate, Švajcarska) i kod nas (Novkabel AD, Novi Sad; Energosoft d.o.o., Novi Sad; PanonSoft, Novi Sad, Eltte Palić d.o.o., Subotica, ProCredit Leasing, Beograd, SAP Osterreich predstavništvo, Beograd).
Proces prevođenja u Proverbum d.o.o. je organizovan u obliku stalnog tima prevodilaca i zahteva upotrebu stilskih smernica i kontrolu doslednosti za postizanje kvaliteta.  Osnovni cilj ovakve organizacije jeste ostvarivanje doslednog i ujednačenog prevoda, odnosno ostvarivanje takve konačne verzije prevoda u kojoj se ne može uočiti da je prevod vršilo više lica. Hijerarhijsku strukturu tima čine koordinator projekta, koordinator tima, saradnik za kontrolu kvaliteta prevoda i prevodioci.
 
Jezički parovi u Proverbum d.o.o. su Engleski-Srpski, Srpski-Engleski, Nemački-Srpski, Srpski-Nemački.
 
Ukoliko smatrate da postoji mogućnost saradnje po pitanju lokalizacije i pismenog prevoda projekata velikog obima, biće nam zadovoljstvo lično Vam predstaviti naše preduzeće i razgovarati o saradnji.
 
Srdačan pozdrav,
 
Beata Boža
Direktor
 
Proverbum d.o.o.
Miletićeva 43
21000 Novi Sad
Srbija i Crna Gora
 
Telefon: +381 21 47 209 28
Faks: +381 21 47 209 28
Mobilni telefon: +381 63 10 55 44 5
Elektronska pošta: beata.boza@proverbum.com
Web prezentacija: www.proverbum.com