ВИКИМЕДИЈА СРБИЈЕ У САРАДЊИ СА ЗАВОДОМ ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ И ТУРИСТИЧКОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ СРБИЈЕ

УПУЋУЈЕ ПОЗИВ НА

СВЕЧАНО ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ

ВИКИ ВОЛИ ЗЕМЉУ 2017

ЧЕТВРТАК, 15. ЈУН, 18 ЧАСОВА

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ, ЧИКА ЉУБИНА 8, БЕОГРАД

 

14. јун, 2017 - Викимедија Србије и Википедија на српском језику, у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије и подршком Туристичке организације Србије, организовала је од 1. до 31. маја четврти по реду наградни фото-конкурс „Вики воли Земљу”. Циљ конкурса је прикупљање слободних фотографија заштићених природних добара наше земље, као део међународног такмичења у којем ове године учествује 26 земаља.

Подсећања ради, 2016. године фотографија Стопића пећине Чедомира Жарковића освојила је прво место на светском такмичењу, док је фотографија кањона Раче Владимира Мијаиловића заузела је 15. позицију. 

Ове године је у Србији прикупљено 1700 фотографија, које је послало 100 учесника. Најбоље фотографије одабрао је  жири који је састављен од стручњака Завода за заштиту природе Србије, али и професионалних фотографа – господина Зорана Јовановића Мачка (фоторепортер Вечерњих новости) и г. Владислава Митића (уредник фотографије у компанији Ringier Axel Springer). 

Имамо задовољство да Вас позовемо на свечано проглашење победника и отварање изложбе у Београду, у четвртак, 15. јуна, од 18 часова, у просторијама Туристичке организације Србије, Чика Љубина 8, Београд. 

Награде (GO Pro камера, ваучер за куповину технике и екстерни хард диск) победницима ће уручити председник Викимедије Србије Филип Маљковић, а окупљенима ће се обратити представници Завода за заштиту природе Србије, Туристичке организације Србије, као и чланови жирија. 

Молимо Вас да медијски подржите овај догађај и промоцију природних лепота наше земље. 

Више информација о конкурсу „Вики воли Земљу“ можете пронаћи на сајту www.vikivolizemlju.rs. Више информација о међународном такмичењу „Wiki Loves Earth“ можете пронаћи на сајту http://wikilovesearth.org/. 

За све додатне информације и консултације стојимо Вам на располагању.

С поштовањем,


Ивана Гусларевић
менаџер комуникација  Викимедија Србије
 
p: 011/3348-468 m: 060/74-54-772 
 
 

Замислите свет у коме свака особа на планети има слободан приступ целокупном људском знању. То је оно на чему ми радимо.