На Википедији се и ове године пише о знаменитим женама



Београд, 2. март 2023 — Викимедија Србије и Викимедијина заједница Републике Српске и ове године заједно покрећу Викигеп кампању. Први догађај у оквиру ове акције биће уређивачки маратон на Википедији који ће за тему имати биографије знаменитих жена из различитих области. Уређивачки маратон ће трајати од 6. до 12. марта обухватајући тако и  Међународни дан жена.


Учесници ће током уређивачког маратона имати слободу избора теме. Све биографије жена које су релевантне за енциклопедију су дозвољене, било да се ради о историјским личностима или савременим припадницама женског рода. У оквиру кампање настоји се да се искористи доступност и видљивост Википедије у циљу представљања утицаја и значаја жена кроз историју. 


Викигеп кампања има регионални карактер и уређивачки маратони ће се одржати и на Википедији на македонском, босанском и хрватском језику. Поред тога, Викигеп кампања има подршку организације FemPlatz



Молимо вас да медијски подржите догађај.


Ивана Маџаревић  
извршна директоркаВикимедија Србије
p: 011 3348 468 m: 060 74 54 773 a: Кнеза Милоша 80/14, Београд

Замислите свет у коме свака особа на планети има слободан приступ целокупном људском знању. То је оно на чему ми радимо.