Вики воли прајд уређивачки маратон



Београд, 9. септембар 2022 — Поводом Европрајда, Викимедија Србије у сарадњи са Друштвом поноса организује уређивачки маратон Вики воли прајд. Маратон ће трајати од 12. до 18. септембра.


Током маратона уредници и уреднице на Википедији као и сви заинтересовани имаће прилику да пишу нове и допуњују постојеће чланке o знаменитим квир особама, филмовима, серијама, књигама, догађајима, историји и осталим темама везаним за ЛГБТИКА+ популацију. Поред тога учесници такође могу обогатити Викимедијину оставу фотографијама са Европрајда и других ЛГБТ+ дешавања. Циљ ове акције је умножавање и већа видљивост садржаја који се односи на теме од значаја за ЛГБИТКА+ заједницу на Википедији и другим Вики платформама, а чиме се доприноси ширењу слободног знања о њима. 


Маратон Вики воли прајд је међународног карактера. Има подршку бројних Викимедијиних огранака и корисничких група на различитим језичким верзијама Википедије, попут Викимедије Немачке и Викимедије Шпаније, али и корисничких група на албанском, српскохрватском, грчком, турском и француском језику. 


Молимо Вас да медијски подржите догађај.


Ивана Маџаревић  
менаџер пројеката и заједницеВикимедија Србије
p: 011 3348 468 m: 060 74 54 773 a: Кнеза Милоша 80/14, Београд

Замислите свет у коме свака особа на планети има слободан приступ целокупном људском знању. То је оно на чему ми радимо.