ВИКИМЕДИЈА СРБИЈЕ У САРАДЊИ СА ЗАВОДОМ ЗА ЗАШТИТУ ПРИРОДЕ СРБИЈЕ, ТУРИСТИЧКОМ ОРГАНИЗАЦИЈОМ СРБИЈЕ И МУЗЕЈЕМ РУДАРСТВА И МЕТАЛУРГИЈЕ БОР

УПУЋУЈЕ ПОЗИВ НА

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ВИКИ ВОЛИ ЗЕМЉУ 2015

и пројекцију слободног документарног филма

„НОВИ ТАЛАС У СФРЈ КАО ДРУШТВЕНИ ПОКРЕТ“

УТОРАК, 22. ДЕЦЕМБАР, 18 ЧАСОВА

Музеј рударства и металургије, Бор

 

Поштовани,

 

Викимедија Србије и Википедија на српском језику, у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије, организовали су од 1. до 30. јуна 2015. године фото-конкурс „Вики воли Земљу”, са циљем прикупљања фотографија заштићених природних добара наше земље, као део међународног такмичења у којем је учествовало 26 земаља. На конкурс је стигло преко 800 фотографија, а најбоље је одабрао стручни жири Завода за заштиту природе Србије.

Свечано проглашење победника одржано је 29. јула у Туристичкој организацији Србије, као и седмодневна изложба најбољих радова, који су такође приказани и у оквиру „Нишвил џез фестивала“ у августу месецу.

 

Имамо задовољство да Вас позовемо на отварање изложбе „Вики воли Земљу“ у Бору, у уторак, 22. децембра, у 18 часова, у Музеју рударства и металургије, Моше Пијаде 19, Бор.

 

Након отварања изложбе биће приказан и слободан документарни филм „Нови талас у СФРЈ као друштвени покрет“, аутора Вука Јеремића. Филм се бави објашњењем друштвеног контекста једног од најбитнијих музичких праваца на овим просторима, кроз интервјуе са најзначајним представницима и зачетницима овог правца. Реализован је кроз програм Викимедије Србије „Микрогрантови“, који омогућава финансијска средства за пројекте слободног садржаја.

 

Молимо Вас да медијски подржите овај догађај.

За све додатне информације и консултације стојимо Вам на располагању.


С поштовањем,


-- 
Ивана Гусларевић
менаџер комуникација

Викимедија Србије
Тел: 00381 (0)60 74 54 772