Hej,

Kanske har ni i Wikimedia Danmark läst om Wikimedia Sveriges kontakter med arkiv, bibliotek och museer den senaste tiden? Jag syftar till exempel på den workshop vi hade (http://wikimediasverige.wordpress.com/2010/06/11/efter-creative-commons-workshop-med-svenska-museer/).

Efter den workshopen har saker och ting börjat röra på sig, och det verkar nu som att vi kommer att få åtminstone en större bilddonation.

Men mer än så, folk inom den danska arkiv, musei och bibliotekssektorn har kontaktat oss för att se vad vi kan göra. Jag tänkte därför se om ni var intresserade av de kontakterna. Det är ju bättre att ni mailar dem och inleder lite samarbete med dem, istället för att vi/jag ska göra det. Se mailet nedan för en sådan kontakt.

Har ni frågor är det bara att vända er till mig.

Med vänliga hälsningar,

Lennart



Lennart Guldbrandsson, ordförande för Wikimedia Sverige http://se.wikimedia.org/wiki/Huvudsida Tfn: 031 - 12 50 48 Mobil: 070 - 207 80 05 Epost: l_guldbrandsson@hotmail.com Användarsida: http://sv.wikipedia.org/wiki/Anv%C3%A4ndare:Hannibal Blogg: http://mrchapel.wordpress.com/




Date: Wed, 23 Jun 2010 15:03:05 +0200
Subject: Fwd: [BIBLIST] Nationellt ABM seminarium i Linköping 26-27 oktober
From: wikihannibal@gmail.com
To: l_guldbrandsson@hotmail.com



---------- Vidarebefordrat meddelande ----------
Från: Jonas Fransson <jonas.fransson@gmail.com>
Datum: 19 juni 2010 11.51
Ämne: Fwd: [BIBLIST] Nationellt ABM seminarium i Linköping 26-27 oktober
Till: Lennart Guldbrandsson <wikihannibal@gmail.com>


Hej Lennart,

Jag tycker Wikimedias samverkan med kulturarvsinstitutioner låter intressant. Jag har läst om workshopen i Stockholm och projektet på British Library. Vi ska ordna en temadag på jobbet (nu med namnet Det Informationsvidenskbelige Akademi) för kulturarvsinstitutioner i Danmark och jag är med och spånar idéer. Jag har mejlväxlat med Lars Aronsson ang. digitalisering och han berättade bl.a. att Projekt Runebergs material läggs in på Wikipedia för att säkerställa tillgängligheten och öka hittbarheten. På flera sätt ligger det nära mitt phd-projekt - det handlar om findability på ett lite högre plan.

Min fråga nu är om Wikimedia Danmark som är en yngre förening än den svenska - skulle de kunna fungera som samarbetspartners för oss eller har de för lite "muskler" än så länge? Är Wikimedia Sverige intresserade av att åka över sundet? Det skulle också vara intressant att höra Liam berätta om BL. Nu är detta informella förfrågningar för jag har inget mandat, ännu. Men jag ska lyfta idéerna på nästa möte.

En kort presentation av mitt phd-projekt finns på www.jonasfransson.com

Ha det gott!
Jonas


---------- Forwarded message ----------
From: Lennart Guldbrandsson <wikihannibal@gmail.com>
Date: 2010/6/19
Subject: Re: [BIBLIST] Nationellt ABM seminarium i Linköping 26-27 oktober
To: BIBLIST@segate.sunet.se


Hej,

Det går tyvärr inte att bifoga filer på Biblist. Länkar fungerar dock.

Jag skulle vilja passa på att tipsa om att den ideella föreningen Wikimedia Sverige har blivit en aktör inom det här området, och att vi gärna får möjligheten att vara med i programmet på något sätt. Senaste saken vi anordnade var en Creative Commons-workshop tillsammans med Nordiska museet och Stockholms stadsmuseum. Den dagen blev fullbokad på bara någon vecka, trots att det blev inbokat med kort varsel. Vill ni veta mer om den workshopen, titta gärna här:

http://wikimediasverige.wordpress.com/2010/06/11/efter-creative-commons-workshop-med-svenska-museer/

Mer information om föreningen finns på vår webbplats:

http://wikimedia.se

Med vänliga hälsningar,

Lennart Guldbrandsson

--
Lennart Guldbrandsson, chair of Wikimedia Sverige and press contact for Swedish Wikipedia // ordförande för Wikimedia Sverige och presskontakt för svenskspråkiga Wikipedia



Den 17 juni 2010 13.54 skrev Holm Rolf <Rolf.Holm@ostsam.se>:

Hur tillgängliggör vi vårt kulturarv?
 
Den 26-27 oktober bjuder vi in till ett ABM-seminarium om digitalisering och tillgängliggörande lokalt-regionalt-nationellt i Linköping.
 
Vi kommer att bjuda ett välmatat program och intressanta diskussioner om portaler, samsökningar och databaser. Vi kommer att vara både på länsmuseet och på stadsbiblioteket som ligger nära varandra i hjärtat av Linköping.
 
I bifogad fil finns mer information. Boka gärna redan nu dessa datum.
 
För arrangörsgruppen
Dan Malmsten            Rolf Holm
Kulturarv Östergötland          Länsbibliotek Östergötland
Östergötlands länsmuseum
 
 
 








--
Lennart Guldbrandsson, chair of Wikimedia Sverige and press contact for Swedish Wikipedia // ordförande för Wikimedia Sverige och presskontakt för svenskspråkiga Wikipedia


Ladda ner världens mest använda webbläsare nu. Ta med dig Hotmail i mobilen!