Merhaba Başak,

BEnim gördüğüm,


komiteleri olabilir ama favorim Capacity Building tir.

Selamlar,
Zafer

3 Tem 2018 Sal, 11:09 tarihinde, Basak <hbasak77@gmail.com> şunu yazdı:
Hangi komite(ler)e katılmak istersin? Forma ben de bakayım; çok kısa bir şeyler yazar, içinden çıkılmazsa Kaarel'e yazarız.. 

3 Temmuz 2018 00:54 tarihinde Zafer BATIK <zaferbatik@gmail.com> yazdı:

Selamlar Başak, 

Konu ile alakalı edebiyat kısmı sıkıntılı bunu geçersek ben buraya katılmak isterim.

Selamlar, 
Zafer 

2 Tem 2018 Pzt 14:25 tarihinde Basak <hbasak77@gmail.com> şunu yazdı:
Selamlar! 
Daha önce aşağıdaki e-posta ile  duyurusu yapılan Wikimedia Hareket Stratejisi Çalışma Gruplarına başvuru bugün sona eriyor. Türkçe Vikipedi topluluğundan başvuru olmamış. Ancak çalışma gruplarında daha çeşitli katılımcının yer alabilmesi amacıyla başvuru formları açık kalmaya devam edeceği bilgisi geldi; yani başvurup tartışmalara katılmak halen mümkün.

Strateji süreci ekibinden Kaarel Vaidla, der ki "Bu tartışmalarda Türkçe Vikipedi'nin sesini duymayı özellikle istiyoruz. Bu yüzden komitelere katılım için topluluğunuzdan başvuru  olmasını umuyoruz. Dil sorun ise tartışmalar sırasında çeviri desteği de ayarlanabilir." Eğer bu 9 çalışma grubundan birinde yer almak ve "küresel Wikimedia Hareketinin kaynakları nasıl dağıtılmalı, toplulukların yeni gönüllüler kazanması için sürdürülebilir ne gibi yollar geliştirilmeli  gelir kaynaklarına ilişkin ilkeler neler olmalı, bir etki yaratmak için Wikimedia hareketi kimlerle ortaklık etmeli..." gibi konularda görüş paylaşma fırsatını değerlendirmek isterseniz başvuru formunu doldurunuz. Sorunuz varsa lütfen iletin, yanıtını birlikte arayalım.

Sevgiler,
Başak

---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Gönderen: Basak <hbasak77@gmail.com>
Tarih: 14 Haziran 2018 11:43
Konu: [Wikimedia-tr] - Hareket stratejisi çalışma gruplarına davet
Alıcı: Wikimedia Turkiye <wikimedia-tr@lists.wikimedia.org>



Merhaba,

Wikimedia Hareketi, strateji çalışmalarına devam ediyor. Stratejik yön (hizmet ve eşitlik) belirlendikten sonra şimdi stratejik yönü 9 tematik alanda geliştirmek üzere çalışma grupları oluşturuluyor.  Her grup için 15 katılımcı aranıyor. Katılmak ister misiniz?

Gruplar, o alandaki mevcut durumu, fırsatları, gerekli değişiklikleri tespit etme; bu değişiklikleri gerçekleştirmek için olası stratejileri belirleme ve bunları uygulayabilmek için somut tavsiyeler belirlemek üzere çalışacak. Grup üyelerinin haftada 5 saatini alacak bir çalışma olacağı düşünülüyor. Stratejik planlama ve stratejik tartışmalara ilgi duyan, Wikimedia hareketini ve yapısını iyi tanıyan, iyi İngilizce bilen kimselerin çalışma gruplarına gönüllü katılım için 25 Haziran'a kadar başvurması bekleniyor.

Bilgi için buraya ziyaret edebilirsiniz: https://meta.wikimedia.org/wiki/Strategy/Wikimedia_movement/2018-20/Working_Groups/Apply

Başvuru için şuradaki formu doldurabilirsiniz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKY8vRXwzJhzkIxrmUAHPhAZO4o5EBmKpSQpqLsIRmqHnJ9w/viewform

Herkese şimdiden iyi bayramlar!

Başak
_______________________________________________
Wikimedia-tr mailing list
Wikimedia-tr@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimedia-tr

_______________________________________________
Wikimedia-tr mailing list
Wikimedia-tr@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimedia-tr

_______________________________________________
Wikimedia-tr mailing list
Wikimedia-tr@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimedia-tr