Merhaba,
 
 Wikimedia Türkiye sitesinde paylaştım ama e-posta listesinin kullanılmasının daha uygun olacağı söylendi. O yüzden burada da paylaşıyorum:

 
 Türkiye'deki tarihi eser, anıt ve benzeri yapıların bir listesi hazırlanarak bir özgür resim yarışması düzenlenebilir. Vikimedya'nın benzer projeleri mevcut ve çok olumlu sonuçlar alındı. Örnek vermek gerekirse Wiki Love Monuments projesi sırasında Vikimedya Commons'a yüklenen resimlerde gözle görülür bir zıplama meydana geldi. Biz de bir liste hazırlayarak ve listeyi puanlara ayırarak bir yarışma düzenleyebiliriz. Fotoğrafı beklenen maddeler ve mekanlar listesini tamamlamaya göre dereceye girenler belirlenir. Böylece Türkiye'yle ilgili maddelere görsel kazandırılmış olur ve toplumda Vikipedi ve Vikimedya'nın taıtılması sağlanır.
 
 Herkes kendi çabasıyla katılacak. Ödül için Vikimedya Vakfı yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır. Bize de tanıtım yapmak kalıyor. Sponsora veya bir salon kiralamaya gerek yok. Yarışma Commons üzerinden yapılacak. Yeni yüklenen resimler kabul edilir, bir kategori oluşturup o kategoriye eklenmesi istenir. Resim yüklemeyi anlatan bir video ve yardım sayfaları hazırlanabilir yarışma öncesinde...
 
Saygılarımla,
 
Nazif İlbek