Zdravím.

Ako sme už spomínali, Wikimedia SK sa tento víkend zúčastní na Wikimedickom stretnutí strednej a východnej Európy, ktoré bude v Estónsku (viac na https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Meeting_2015 ). Je to predovšetkým pracovné stretnutie, kde dôležitou súčasťou bude výmena znalostí, skúseností a kontaktov, školenia a tréningy. Ako zástupcovia Wikimedie SK boli zvolení:
  1. Radoslava Semanová, vzťahy s verejnosťou;
  2. Matej Grochal, bývalý podpredseda;
  3. Michal Matúšov, predseda.
Zástupcovia boli zvolený podľa toho aký prospech môže mať organizácia a wikimedické hnutie z ich účasti. Radka sa ukázala byť schopná v správe organizácie, zháňaní ľudí a pomáhala s niektorými nedávnymi projektami. Matej bol podpredsedom, niekoľko krát viedol Wiki miluje pamiatky; na čas sa stiahol a teraz sa vracia. Michal (moja maličkosť) od začiatku vedie organizáciu, viaceré projekty a účastní sa konferencií - v Estónsku teda okrem iného pomôže ostatným s prvými kontaktmi a "odovzdaním štafety".

Ako reprezentanti sme si už naplánovali program podľa toho, kto sa čomu chce v organizácii venovať. Ciele našej výpravy sme stanovili nasledovne:
  1. aktivizovanie súčasných a získanie nových dobrovoľníkov pre organizáciu;
  2. projekty s malou potrebou ľudskej práce;
  3. profesionalizácia (o.i. vzťahy medzi predsedníctvom, zamestnancom a dobrovoľníkmi).
Na záver by som sa chcel poďakovať každému, kto pre Wikimediu SK poskytol svoje 2% z daní! Naša účasť je čiastočne pokrytá práve z týchto darov a práve vďaka ním sme mohli na stretnutie poslať až 3 ľudí. Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať <3

S pozdravom!

--
Michal Matúšov
predseda Wikimedie SK