Har fått oversendt en lysbilderekke fra Mona Solvoll, det er fra et foredrag Petter Brandtzæg ved SINTEF IKT har holdt under NOKIOS konferansen i Trondheim 14. oktober.

Av de slides som er med er nummer 20 spesielt interessant, den viser utvikling i brukerskapte og sosiale nettverk i Norge 2008-2009 og Wikipedia har her en sterk økning og er på topp, ved siden av Youtube. Omlag 65% bruker oss en eller flere ganger i løpet av måneden.

Nok et klart bevis på at vi benyttes massivt i Norge.

Jeg skal ellers møte skoleutvalget i AUF i Oslo på tirsdag 3. november, skal holde foredrag om Wikipedia, kom i kontakt med de under valget - dvs jeg pratet med AUFere på stand på Karl Johan. Jeg får en halv time og i tillegg er det satt av tid til spørsmål. AUF har mulighet for å komme med innspill til DNA, så jeg tror det kan ha sin verdi for oss.

Jeg kommer spesielt til å ta opp at vi er undervurdert fra det offentliges side og at vi særlig ønsker oss en mer positiv og informert holdning, fra offentlig ansatte på alle nivåer og at dette er noe som regjeringen må initiere dersom holdningene til W skal snues.

Jeg tror at både offentlig og privat sektor har mye å hente på å ha et mer aktivt forhold til Wikipedia og jeg vil tro det kan være positivt om politikere får mer innsikt i hva Wikipedia er og hvordan det fungerer. Jeg har også blitt lovt en halv time med Høyres stortingsgruppe og jeg har også tilbudt foredrag til de andre partiene, om de er interessert.

Med vennlig hilsen
Ulf Larsen
Frivillig bidragsyter, Wikipedia/Wikimedia