Sveiki!

Pārsūtu informāciju, ko jau ievietoju Kopienas portālā.

2017. gada 31. martā—2. aprīlī Berlīnē notiks ikgadējajā Wikimedia konference (turpmāk WMCON). Mēs kā Wikimedians of Latvia esam ielūgti apmeklēt šo pasākumu — vienai personai ir apmaksāti ceļa izdevumi un uzturēšanās.

== Kas īsti ir Wikimedia Conference 2017? ==
Tā ir konference, kurā tiekas dažādo kustības filiāļu (oficiālās nodaļas, lietotāju grupu, pašu WMF) pārstāvji un apspriež Wikimedia kustībā notiekošās lietas klātienē, apgūst jaunas prasmes un zināšanas, kā arī veido kontaktus nākotnes sadarbībām. Ja salīdzina ar Wikimania, tad šī ir "nopietnāka", vairāk uz rezultātu vērsta konference. Pasākumu organizē WMDE (Vācijas nodaļa), kas ir visai profesionāla organizācija, finansiāli un citādi spēcīgākā nacionālā WMF nodaļa. Mūsu reģiona konference (WM CEE Meeting) laika gaitā drīzāk tuvojas WMCON.

== Kas sagaida pārstāvi ==
Izvēlētajam pārstāvim/-ei būtu jāapmeklē vismaz konferences pamatdaļa (piektdiena-svētdiena), bet ir iespējams piedalīties arī trešdienā un ceturtdienā notiekošajās papildu apmācībās (Learning Days). Pēc reģistrēšanās organizatori aktīvi sazinās ar dalībniekiem, lai konferences saturu veidotu atbilstošu dalībnieku interesēm.
Ideālajam pārstāvim būtu jābūt mērķim tuvākā nākotnē darboties kādās ārpus-wiki nodarbēs, piemēram, rīkot foto vai rakstu konkursus, vadīt apmācības, sadarboties ar GLAM iestādēm, strādāt ar studentiem un tamlīdzīgi. Protams, nav obligāti jābūt interesei par visām šīm tēmām. Konferencē būs vismaz divas paralēlas prezentāciju/apmācību sesijas. Konference notiks angļu valodā.
Pasākumā uz vietas būs pārstāvji no AffCom - komitejas, kas lemj par jaunu nodaļu apstiprināšanu. Būtu nepieciešams vismaz aprunāties par to, kā mēs varam virzīties uz Latvijas nodaļas izveidi.

== Pārstāvja izvēle ==
Reģistrācija ir jau atvērta un turpināsies līdz 8. janvārim. Ja joprojām domājam par savas lokālās nodaļas izveidi, savu pārstāvi noteikti ir jāsūta. Lūdzu visus aktīvākos kopienas biedrus, pievienojiet savu viedokli par vēlmi apmeklēt šo pasākumu. Kādas nedēļas laikā apkoposim viedokļus un izveidošu balsojumu par kandidātiem.

Savu kandidatūru neizvirzu, jo uzskatu, ka nebūs iespējams virzīties uz savas nodaļas izveidi, ja notiks šāda paļaušanās uz vienu personu. Arī citiem ir jāapgūst šī pieredze.

 Mārtiņš