Köszönjük Neked is!

Szinte már nem is tudom, hogyan írjam le, de ez a projekt befejezése hihetetlen újabb lendületet adott a műhelynek:

A lenti 204 db 2008-as olimpiai nemzetcikk befejeződése után Rugó szerktárs elkezdte a 2010-es téli nemzetcikkek (ez 82 db) megírását, amiből miután megírta a mintacikket (a rendező Kanada, ami mind a 15 sportágban szerepelt) megírt még néhány kisebbet, ekkor jött az elmúlt hétvége (hétvégén ő nem szokott szerkeszteni), és akkor, mármint szombattól tegnapelőttig Tomcsy műhelytagunk 5 nap alatt(!) megírta az összes többit!
Adtam Neki egy barnstart, ami szinte kevés erre, nem is nagyon tudtam kommentálni ezt a hihetetlen teljesítményt, nem véletlenül Kiváló Wikipédista szerkesztőről van szó! :)

Tegnap óta pedig a 2006-os téli nemzetcikkeket ontja :)
Jó, persze igaz, hogyha megnézitek ebben a navboxban a linkeket, akkor ezek most (még) főleg a kisebb, könnyebben megírható cikkek, de akkor is szép teljesítmény.
Remélem, sokáig kitart a lendülete, mert akkor én tudok közben mással foglalkozni, ugyanis az ilyen típusú cikkeken túl még nagyon sok feladatunk van, amit fel kell dolgozni az olimpiák történetéből, hosszú időre el vagyunk még látva munkával.

Joey

2011/8/7 Samat <samat78@gmail.com>
En is gratulalok a muhelynek!

Samat



2011/8/6 Toplak József <kektura@gmail.com>
Sziasztok!

Nagy örömhírrel szolgálhatok mindannyiótoknak: az Olimpiaműhely eddigi legnagyobb projektje, a 2008-as pekingi nyári olimpián részt vett nemzetek cikkeinek megírása és a régebben megírtak egységesítése mintegy 16 hónapnyi folyamatos munka után a tegnapi napon befejeződött!
Nagyon büszke vagyok a fiúkra!

Az érintett projekt részletei az alábbi, bő 4 hónappal ezelőtt kelt levelemben olvashatók.

Az utolsó "kikékülő" link a navigációs sablonban Ukrajna cikke volt mintegy 3 héttel ezelőtt Rugó szerktárs jóvoltából, az utolsó, az eredménytáblázatokban is egységesített cikk pedig Nagy-Britanniáé, amellyel tegnap végzett Battila27 szerktárs (konkrétan az utolsó rendbe rakott szakasz az általa szerkesztett pályakerékpározásé volt, de más szakaszokban Rugó is sokat dolgozott a cikken).

Magában a projektben többen is közreműködtek (természetesen én magam is), de úgy gondoltam, hogy a megvalósításhoz a legkiemelkedőbben hozzájáruló 2 szerkesztőnek, Rugónak és Battila27-nek műhelykoordinátori minőségemben csűrcsillagot adományozok. Itt lehet nekik gratulálni, megérdemlik:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Rugo#az_el.C5.91z.C5.91_16_h.C3.B3nap.C3.A9rt
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Battila27#Ezt_neked_:.29

Ezúton is köszönöm azok segítségét, akik a cikkekben az idegen írásrendszerű neveket segítettek nekünk átírni magyarosra! (Ez a rész még nincs teljesen kész, de ebben is közelítünk a végkifejlethez.)

Joey



2011/3/23 Toplak József <kektura@gmail.com>
Sziasztok!

Remélem, hogy nem unjátok, de ismét én törném meg a csendet ezen a levlistán, ugyanis az Olimpiaműhelyben ismét nagyon fontos "mérföldkövet" értünk el!
Mi nagyon büszkék vagyunk rá, és ezért azt gondoltam, hogy pár szóban megosztom itt a teljes közösséggel a dolgot.

Az Olimpiaműhelyben valódi, rendszerszemléletű műhelymunka folyik kb 12-13 hónapja, több projekten is dolgozunk párhuzamosan. Ugyanakkor a feldolgozandó anyag irdatlan mennyiségű, látványos eredményeket csak hosszú hónapok alatt lehet elérni, hiszen például csak ahhoz, hogy egyetlen olimpiát dokumentáljunk, meglehetősen nagyszámú cikket kell megírni:
  • az adott olimpia átfogó, általános cikke
  • 1-1 külön cikk az olimpia programján lévő összes sportágról (ez a legújabb nyáriak esetén 31 db cikk)
  • csapatsportok esetén külön-külön 1-1 cikk a férfi és a női tornáról (16 cikk)
  • 1-1 külön cikk az olimpián részt vett összes nemzetről, amelyben bemutatjuk a nemzet összes sportolójának az összes versenyszámban elért eredményeit (204 cikk a 2008-as olimpián)
Látszik, hogy kb 250 cikkre van szükség egyetlen olimpiához, ebből a legtöbb (>200) a nemzetek cikkei.

A műhely mintegy 12 hónapja állt rá szervezetten a 2008-as pekingi nyári olimpia nemzetcikkeire - amely talán az eddigi legnagyobb projektünk - az alapfeladat itt van: Sablon:A 2008. évi nyári olimpiai játékokon résztvevő nemzetek.
Ebből mindjárt látszik is (kék vs. piros linkek) a subjectben jelzett "mérföldkő": a mai napon (miután Rugó szerktárs megírta Vietnam cikkét) végre elértük azt, hogy az 5 kontinensből 4-gyel már készen vagyunk

A pontos helyzet itt van, vagyis az európai kék linkek egy része senkit se tévesszen meg, azokkal még sok munka lesz, azokat a korábbi generációk hagyták ránk egységesítetlenül! 24 cikket kell még teljesen megírni (többségében ezek nagy, hosszabb cikkek, sok sportolóval), illetve 10-et jelentősen átalakítani, illetve bővíteni. Ez utóbbiak szintén a nagyobb cikkek közé tartoznak, hiszen az európai nemzetek többsége nagyszámú küldöttséggel vett részt az olimpián, a kisebbek pedig már meg vannak írva.
A jelenlegi ütem mellett szerintem kb június-júliusra, vagyis összességében kb 16 hónap alatt fejeződik be ez a projekt.

A jelenlegi tervek szerint utána a 2010-es vancouveri téli olimpia nemzetcikkeit írnánk meg. (82 cikk)

Joey


_______________________________________________
Wikihu-l mailing list
Wikihu-l@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikihu-l