Vagy éppen fordítva: olyan témában érdemes kiírni, amiben nem vagyunk olyan erősen képviselve, mert azt szükséges versennyel és díjjal bátorítani. Ha egy témában Dunát lehet rekeszteni a szerkesztőkkel, akkor nem olyan nagyon szükséges még őket külön bátorítani is.  ;)  Leginkább tehát talán olyan témában érdemes kiírni, ahol hiány van, és szívesen látnánk minőségi új szócikkeket, van megfelelő zsüri, és remélhető, hogy akad felbátorodó szerkesztő is. 

Arról nem is beszélve, hogy az egyes szakterületek képviselői körében vajon milyen arányban vannak azok, akik éppen a szakterületeik környékén nem szerkesztenek szívesen (pl. én, Alensha és Pagony az üdítő kivételek), hanem inkább olyasmivel szeretnek foglalkozni kevéske szabadidejükben, amihez semmi köze a szakmájuknak, vagy kevés, ellenben zsürizésre kaphatók.

Egy ilyen verseny nem várt eredménnyel is járhat a kitűzött díjjal együtt, pl. fogja magát egy eddig kizárólag mérgesgomba-szócikkeket író szerkesztő, és legalább egy kiváló cikk erejéig átnyergel a szépirodalomra. :)

Egy szó mint száz: nem vagyok benne biztos, hogy bátorítani a túlnyomó érdeklődéseket kellene, azok elvannak maguktól is – ha hirdetünk versenyt, ha nem, az olimpiát gondozni fogja serényen az olimpiaműhely, és a mangások gyártják a mangacikkeket –, sokkal inkább azokat, amik bátorításra szorulnak. Ennyiben tehát föltétlenül Andrással értek egyet. 


B.

2012. október 2. 13:19 Tisza Gergő írta, <gtisza@gmail.com>:

Mivel a Wikipédiában azok a témák vannak erősen képviselve, amik a szerkesztőgárdában is erősen képviselve vannak, és versenyt is olyan témában érdemes kiírni, amiben lesz résztvevő (illetve, ha elsősorban új szerkesztők bevonására törekszünk, akkor mentor, lektor és hozzáértő szervező), a korreláció kevésbé szerencsétlen, mint elsőre tűnhet.