Nem feltétlenül, lásd föntebb. Számos olyan szerkesztőnk van (pl. Ich)  aki a szakterületétől azon egyszerű okból tartja magát távol, hogy amúgy is azzal kénytelen foglalkozni, tehát szabadidejében, ha csak nem muszáj, inkább valami mással szeretne. Ez eléggé érthető.

Én amúgy is tökéletes példa vagyok (naná): szépirodalmi szócikket lehet, hogy ebben a földi éleben már sose készítenék a Wikipédián, ha valami szörnyűséggel találkozom, inkább eltakarom a szemem, viszont a zsűriben boldogan részt veszek.

B.

2012. október 4. 9:59 Repli Carter írta, <replicarterwp@gmail.com>:
De ha nem jók a fizikai cikkeink, akkor azt jelenti vélhetően, hogy nincs rá megfelelő szerkesztőnk rá, nem? Akkor ki tudná értékelni őket?

RepliC


2012. október 4. 9:25 Mészáros írta, <gubbubu@freemail.hu>:

 

 

-----Original Message-----
From: wikihu-l-bounces@lists.wikimedia.org [mailto:wikihu-l-bounces@lists.wikimedia.org] On Behalf Of Juhász Péter
Sent: Tuesday, October 02, 2012 1:58 PM
To: A magyar Wikipédia levelezőlistája
Subject: Re: [Wikihu-l]Szépirodalmi szócikkíró verseny

 

Sziasztok.

Nekem is jobban tetszik a kevesbe frekventalt teruletek batoritasa. Nagyon tudnek orulni egy matematika temaban kiirt cikkiroversenynek. :)

Peti


 

 

Uhh csak azt ne. Akkor nekem kellene rendbehoznom az összes gyengécske cikket, ami születik. Jelenleg egy darab aktív szerkesztőnk van (Szalakóta), aki képes úgy megírni egy matekcikket, hogy nem kell az egészet újraírni, vagy sablont rátenni. Egyébként Gergővel értek egyet: az sose baj, ha viszonylag jól lefedett témák még jobban le vannak fedve, viszont ha egy téma olyan, hogy két szerkesztő által van képviselve, és van belőle tíz csonk, akkor abban nyilván teljesen felesleges lesz versenyt kiírni. A magam részéről azt mondanám, a „magyar wiki szégyene” leginkább a fizika területe, mert rengeteg pocsék, érthetetlenül megírt fizika szócikkünk van, amiről még egy laikus is látja, hogy az úgy nincs rendben (a kollegáim állandóan panaszkodnak is emiatt: „figyelj, megint mekkora baromságot találtam a Wikipédián az elektromosság szócikkben” stb.). Vagyis egy megfelelően kiírt fizika szócikkíró versenynek örülnék a legjobban. A nem-lefedett területeket az általános cikkíró versenyben kell lefedni, esetleg különdíjakat ajánlva a legjobb olyan cikkeknek, amik nem-fedett témákban születtek. „Ez az egyetlen út, ifjú tanítványaim.”


_______________________________________________
Wikihu-l mailing list
Wikihu-l@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikihu-l



_______________________________________________
Wikihu-l mailing list
Wikihu-l@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikihu-l