sok kocka… :D

2012/10/1 Samat <samat78@gmail.com>
{{tám}}

Samat


2012/10/1 Andras Malatinszky <andras@aromo.net>
Jónak tartom, hogy viszonylag jelentős értékű díjakat tűztetek ki. Ezzel remélhetőleg az olyanok érdeklődését is felkeltitek, akik amúgy pusztán a dicsőségért talán nem szállnának versenybe.

Ellenben egy picit fantáziátlannak tartom az ötletnek azt a részét, hogy a verseny témája épp a szépirodalom. Az a benyomásom -- bár el kell ismernem, hogy ezt nem tudom konkrét adatokkal alátámasztani -- hogy a Wikipédiában viszonylag erősen van képviselve a szépirodalom, ellenben nagyon gyenge a cikk-kínálatunk például a gazdasági életről, eléggé hézagos a jog lefedettsége (főleg a külföldi jogé), nagyon keveset lehet megtudni a huwikiből a nyelvészetben bekövetkezett 1950 utáni forradalmi fejleményekről, nagyon keveset írtunk Dél-Amerika és Afrika történelméről, nincs szócikkünk a legtöbb magyar országgyűlési képviselőről, keveset tudhat meg az olvasó nálunk más országok politikájáról. (Másnak biztos más fehér foltok jutnának eszébe.) Örülnék, ha a legközelebbi tematikus szócikkíróverseny előtt eltöltenénk egy kis időt azzal, hogy beazonosítsuk azokat a területeket, ahol különösen gyengék vagyunk, és aztán ezek közül néhánynak a jobb lefedését céloznánk meg a témaválasztással.

A.

2012/9/29 Bence Damokos <bdamokos@gmail.com>
Sziasztok!

Az eredeti elképzeléseknek megfelelően RC-vel elkezdtünk dolgozni egy szépirodalmi szócikkíró versenyen október-novemberre.

Ahhoz, hogy ez sikeres lehessen, fontos lenne minél több új és meglévő embert bevonni a szerkesztésbe (az új szerkesztők közt különdíjat osztunk ki), az új szerkesztők életét megkönnyíteni (segíteni mentorálni őket, megformázni a cikkeiket, megtanítani őket szerkeszteni), és minél több ismerőst (különösen pl. gimnáziumi irodalomtanárokat és diákjaikat) bevonni a versenybe. 

A kiírás lapja és vitalapja a verseny indulásáig még szerkeszthető, kommentelhető, így ha van ötletetek, hogyan lehetne jobb (az új szerkesztőknek szóló lap, illetve a fontos megírandó szócikkek összeállítása fontos lenne), nyugodtan szálljatok be: azok között, akik segítenek a versenyben, Wikipédiás pulóvert sorsolunk!

Akinek esetleg van műszaki képessége, az is segíthet, pl. a szócikkek listázását lehetne Ajaxosra csinálni, hogy az új szerkesztőknek ne kelljen hullámvonalakkal, meg számozott listákkal vesződniük; hasonlóan, az új szerkesztőkös fülön lehetne egy link, a kérdésfeltevéshez, ami lehetne javascriptes (pl. mint a http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Teahouse/Questions oldalon az Ask a question gomb), stb.

Üdv,
Bence



_______________________________________________
Wikihu-l mailing list
Wikihu-l@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikihu-l



_______________________________________________
Wikihu-l mailing list
Wikihu-l@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikihu-l



_______________________________________________
Wikihu-l mailing list
Wikihu-l@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikihu-l