Érdekes ez a linkelt blog :-)
Már bennem is felmerült, hogy kezdjünkvalamit a wikivel a suliban, de a megvalósításig még nem jutottam el.

Prinz Dániel

On 3/13/07, Bence Damokos <bdamokos@gmail.com> wrote:
Sziasztok!
Még nem tudom a pontos részleteket, hogy miről van szó, de a http://hirsajt.freeblog.hu/ oldalon egy érdekes feladatkiírásra találtam:

6.) Wikipedia-szócikk írása a tantárgyhoz illeszkedő témában: legfeljebb 8 pont

5 pont: 3000 karakter vagy afelett.

4 pont: 2000 – 3000 karakter.

3 pont: 2000 karakter alatt.


A bejegyzéseknek formailag és tartalmilag illeszkedniük kell a Wikipédia elvárásaihoz, teljesnek és részletesnek kell lenniük. Javasolt képek és illusztrációk felhasználása.

A szócikk témáját legkésőbb március 20-ig kell kiválasztani. Ezt követően a diákok előre megadott program szerint kell elkészíteniük a szócikket, publikálniuk a Wikipédián és bemutatniuk a többieknek. Legalább egy héttel a bemutatás előtt kell feltenni a szöveget a Wikipédiára és a szócikkre mutató linket a zsugán@gmail.com címre elküldeni. Ha időközben másvalaki beleszerkeszt a szócikkbe, úgy az eredeti és a módosított változatot párhuzamosan vetítem majd ki. 

Egyelőre írtam a feladat kiírójának, hogy ossza meg tapasztalatait, szerintem tanulságos lehet, és felbátoríthat más intézményeket is ilyen feladatok kiadására, ha már van legalább egy "referencia", és ők pozitív tapasztalatokról számolnak be.

Üdv,
Dami

u.i.: Ez a levél lehet, hogy kétszer jön meg, mert nem vagyok biztos benne, mi a levlista aktuális címe, így mindkét lehetséges helyre elküldtem

_______________________________________________
Wikihu-l mailing list
Wikihu-l@lists.wikimedia.org
http://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikihu-l




--
Prinz Dániel