מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: טד יוז

אדוארד ג'יימס "טד" יוזאנגלית: Edward James "Ted" Hughes;‏ 17 באוגוסט 193028 באוקטובר 1998) היה משורר וסופר ילדים אנגלי. נבחר בשנת 1984 לשמש כמשורר הלאומי של בריטניה והחזיק בתפקיד זה עד יום מותו.[1] קיבל את התפקיד לאחר מותו של ג'ון בצ'מן (John Betjeman) שהחזיק בו לפניו.

עבודתו כוללת ספרי שירה רבים, מסות וסיפורי ילדים, המשקפים את העניין הרב שגילה בטבע, במיתולוגיות קדומות, בשמאניזם, בתורת הנסתר, באסטרולוגיה ובאגדות עמים. בשנת 2008 דורג יוז ביומון הבריטי הטיימס במקום הרביעי בין 50 הסופרים הבריטים הגדולים מאז 1945.

במהלך חייו חווה יוז טרגדיות אישיות. הוא היה נשוי למשוררת האמריקאית סילביה פלאת', עד ליום שבו שמה קץ לחייה בגיל 30. מעריציה של פלאת' ונשים מקרב הקהילה הפמיניסטית האקדמאית האשימו אותו באחריות להתאבדותה.[2] מאהבתו אסיה גוטמן, שעמה החל לנהל מערכת יחסים אינטימית בעודו נשוי לסילביה פלאת', שמה אף היא קץ לחייה ולחיי בתם המשותפת בת הארבע, לאחר שסירב להינשא לה. בנו ניקולס שם קץ לחייו עשר שנים לאחר מותו של יוז.

עבודתו הפיוטית האחרונה הייתה ספר שירים חושפני בשם "מכתבי יום הולדת", שבו גלל את מערכת היחסים הסבוכה שניהל עם פלאת'. דמותו המורכבת, והטרגדיות שליוו את חייו, היוו השראה לכתיבת מספר ביוגרפיות וסקירות רבות עליו ועל עבודתו הספרותית.

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת


מנחם בגין, ראש תנועת החרות נואם בהפגנה בכיכר מוגרבי נגד הסכם השילומים. בגין עומד על מרפסת שמתחתיו השלט "כבודנו לא ימכר בכסף; דמנו לא יכופר בסחורות. נמחה את החרפה!"

מנחם בגין, ראש תנועת החרות נואם בהפגנה בכיכר מוגרבי נגד הסכם השילומים. ההסכם שנחתם בין מדינת ישראל לבין הרפובליקה הפדרלית של גרמניה כלל תשלום פיצויים לניצול שואה והעברת כספים למדינת ישראל, כפיצוי על השואה. ההסכם גרר תגובות מעורבות בחברה הישראלית. מנחם בגין הביא זעם רב נגד ההסכם. הפגנת הענק שאירגן קראה אף למרי אזרחי.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.