מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: המחלוקת על הטקסים הסיניים

המחלוקת על הטקסים הסיניים הייתה מחלוקת שהתקיימה בכנסייה הקתולית משנות ה-30 של המאה ה-17 ועד לשנים הראשונות של המאה ה-18,[1] ועסקה בשאלה האם עריכת הטקסים הדתיים הסיניים העממיים, והעלאת מנחות לקיסר על ידי מתנצרים סינים הן סוג של עבודת אלילים[2] – אחד החטאים הגדולים ביותר בנצרות. האפיפיור קלמנס האחד עשר החליט לתמוך בעמדתו של מסדר הדומיניקנים, לפיה האמונה העממית הסינית והמנחות לקיסר אינן עולות בקנה אחד עם האמונה הקתולית – החלטה שגרמה להפסקה כמעט מוחלטת של פעילות המיסיון הקתולי בסין.

מחלוקת זו הייתה המרכזית בשורת מחלוקות נרחבות יותר בין הדומיניקנים לבין הישועים בנוגע לשילוב טקסים ומנהגים מקומיים של מדינות אחרות בפולחן הנוצרי, כדוגמת מנהגי הנזירות של הברהמינים בהודו.

ב-1939 תיקן האפיפיור פיוס השנים עשר את החלטתו של קלמנס האחד עשר, והתיר חלק מהפעולות הפולחניות לקונפוציוס גם לנוצרים הסינים.

ציטוט יומי

מחר, חביבתי, יום הולדתך. אלף ברכות ונשיקות לך ליום הזה. אני, בלי ספק, שמח שנולדת. הייתי רוצה שמעתה ואילך תהיי יותר מאושרת או תרצי, לכל הפחות, להיות מאושרת

מהמלים האחרונות במה שהוא, ככל הידוע, מכתבו האחרון של אבשלום פיינברג לשרה אהרנסון (משנת 1917), כשאבשלום בדרכו האחרונה לפני שנורה למוות

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת



פלה, כדורגלן עבר ברזילאי שנחשב בעיני רבים לגדול הכדורגלנים בהיסטוריה, בזמן משחק בין נבחרת ברזיל לבין מועדון הכדורגל מאלמה ב-1960.

פֶּלֵה הוא כדורגלן עבר ברזילאי שנחשב בעיני רבים לגדול הכדורגלנים בהיסטוריה. הוא זכה עם נבחרת ברזיל בשלושה גביעי עולם (ב-1958, ב-1962 וב-1970). ברוב הקריירה שלו שיחק בקבוצת סנטוס, שאיתה זכה ב-6 אליפויות ברזיל ופעמיים בגביע ליברטדורס ובגביע הביניבשתי. לאורך השנים ששיחק הבקיע למעלה מאלף שערים. בתמונה נראה פלה בזמן משחק בין נבחרת ברזיל לבין מועדון הכדורגל מאלמה משוודיה ב-1960.  


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.