מתנדבי ויקיפדיה מתכבדים להגיש לך ערך מומלץ, תמונה מומלצת, ומקבץ אירועים מן הלוח הלועזי והעברי שאירעו בתאריך זה. אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו! ולסייע בויקיפדיה על-ידי כתיבה, הגהה, מיון לקטגוריות, שיוך תמונות לערכים, יצירת איורים, ועוד.


ערך מומלץ: תאוריית שני המקורות

בביקורת המקרא של הברית החדשה, תאוריית שני המקורות היא תאוריה שמסבירה את מקורותיהן של הבשורות הסינופטיות - הבשורות על פי מתי, על פי מרקוס ועל פי לוקס. התאוריה מסבירה את השינויים מצד אחד ואת הדמיון מצד שני הקיימים בין הבשורות בכך שמתי ולוקס התבססו על שני מקורות עיקריים קדומים להם: הבשורה על פי מרקוס ומקור נוסף, היפותטי, המכונה "מסמך ה-Q" או "מקור Q", שאבד. התאוריה התפרסמה במאה ה-19 והמשיכה להתפתח במאה ה-20, והיא התאוריה השלטת והמקובלת ביותר בתחום‏[1].

קיימת ביקורת מחקרית על ההסבר וגם הכנסייה הקתולית עודה מצדדת בגישה המסורתית לפיה סדר הבשורות בברית החדשה הוא הסדר הכרונולוגי של כתיבתן.

ציטוט יומי

תְּנוּ לַקֵּיסָר אֶת אֲשֶׁר לַקֵּיסָר וְלֵאלֹהִים אֶת אֲשֶׁר לֵאלֹהִים.

הברית החדשה, הבשורה על-פי מתי, פרק כ"ב

היום בהיסטוריה

אירועים בלוח העברי

תמונה מומלצת


נשיא מדינת ישראל, פרופ' חיים ויצמן, בשנת 1949

נשיא מדינת ישראל פרופ' חיים ויצמן בשנת 1949. ויצמן היה נשיאה הראשון של מדינת ישראל, כימאי, מראשי הציונות ומנהיג גישת הציונות הסינתטית וכן נשיאה הרביעי של ההסתדרות הציונית. עבודתו במעבדות המחקר הכימיות של הצי הבריטי, שבעקבותיה פיתח קשרים במסדרונות השלטון הבריטי, נחשבת כבעלת תרומה מכרעת לפרסום הצהרת בלפור ב-1917. לאחר פרסומה ויצמן עזב את עבודתו המדעית כמעט לחלוטין, והתמסר לפעילות המדינית הציונית. בשנת 1931 החל לעבוד במעבדה ב"מכון דניאל זיו", ששמה שונה ב-1949 למכון ויצמן למדע. אחיינו, עזר ויצמן, היה לנשיא השביעי של מדינת ישראל.


עמותת ויקימדיה ישראל היא עמותה (מס' עמותה 580476430) הפועלת בשיתוף פעולה עם קרן ויקימדיה הבינלאומית לקידום הידע וההשכלה בישראל באמצעות איסופם, יצירתם והפצתם של תכנים חופשיים ובאמצעות ייזום פרויקטים להקלת הגישה למאגרי ידע.